سلام
برای فردا به جواب این دو سوال نیاز دارم
1-lab مخفف چیست؟
2-چرا Rgb بهترین مد رنگ می باشد؟
با تشکر
سلام
برای فردا به جواب این دو سوال نیاز دارم
1-lab مخفف چیست؟
2-چرا Rgb بهترین مد رنگ می باشد؟
با تشکر
كد - لینک:http://en.wikipedia.org/wiki/Lab_color_space http://en.wikipedia.org/wiki/RGBاگر انگلیسی تون خوب باشه در این 2 صفحه ایی که معرفی کردم میتونید به جواب سوالات تون برسید.
در مورد Rgb فکر کنم :
1 - بسیار نزدیک به مفاهیم انسانی است چون ما هم در دنیای واقعی برای ساخت رنگها از ترکیب این سه رنگ بهره میبریم
2 - چون مانیتور و تلویزیون هم دارای همین سه رنگ است و رنگهای این چنینی را راحتتر تشخیص میدهد
امیدوارم درست گفته باشم اگه اشنباه گفتم شرمنده و امید دارم شما سخنان را اصلاح نمایید
ممنون
فکرکنم مورد اول برای کارباعکس در حالت رنگ های قابل چاپه یعنی دقیقآ همون رنگ در پرینت نهایی دیده میشه.
و حالت دوم چون بزرگنرین تیف رنگ برای ایجاد تصاویر در حالت Rgb است بهترین حالت همینه.( شما با استفاده از این حالت میتونید بی نهایت رنگ تولید کنید) این مطلب رو از لاوان عزیز باید بپرسید ایشون استاد این کار هستند.
موفق باشید
There are some words to stays unsaid, the words that never will be said, and every ones asset is his unsaids
حسین جان فکر کنم برای چاپ از Cmyk استفاده میکنن
( از دکتر شریعتی ): در عجبم !! از مردمی که خود زیر بار ظلم و ستم زندگی می کنند و آنوقت برای حسینی گریه میکنند که آزاد زیست
گاهي خاطره ای بس دور از واقعيتی که در آن غوطه وريم ملموس تر است.
آواز قناری ز نوآموزی عشق است هرگز نشنيديم ز پروانه صدایی
جواب سوال اولتون رو دقیقا نمیدونم اما میدونم که Lab در فتوشاپ به معنی لابراتوار به کار رفته.
در مورد سوال دوم هم باید بگم که RGB بهترین حالت رنگی نیست و از آن فقط در کارهایی استفاده میشود که بیننده باید آن را در صفحه مانیتور مشاهده کند. همانطور که میدانیم چشم انسان همه رنگها را از ترکیب R (قرمز) و G (سبز) و B (آبی) تشخیص میدهد. پس لازم است که برای استفاده از کارهایی که خروجی نهایی آنها در مانیتور دیده میشود بهتر است از این حالت رنگی استفاده کنیم.
اما هنگامی که خروجی کار را باید از دستگاه های چاپ بگیریم، بهتر است که از حالت رنگی CMYK استفاده کنیم به این دلیل که دستگاه چاپ رنگی حداقل از چهار کارتریج رنگی استفاده میکنند و همه رنگها را با ترکیب رنگهای C(آبی روشن) و M (صورتی) و Y (زرد) و B (مشکی) میسازند.
ناگفته نماند که اخیرا دستگاه های چاپ دیجیتال 6 و 8 رنگ هم وارد بازار شده که رنگهای اضافی آنها طیف 50% همان چهار رنگی است که در بالا ذکر کردم.
امیدوارم توضیحاتم به دردتون خورده باشه.
داش حسین ما کوچیکتیم
قصد جسارت نداشتم
( از دکتر شریعتی ): در عجبم !! از مردمی که خود زیر بار ظلم و ستم زندگی می کنند و آنوقت برای حسینی گریه میکنند که آزاد زیست
گاهي خاطره ای بس دور از واقعيتی که در آن غوطه وريم ملموس تر است.
آواز قناری ز نوآموزی عشق است هرگز نشنيديم ز پروانه صدایی
خوشبختانه اطلاعات گرافیکی اغلب دوستان بالاست و با پستهاشون تو این تاپیک میشه گفت جواب سوال رو ارائه دادن.بحث در مورد مدل های رنگ در فتوشاپ خیلی زیاده ( امیدوارم در آینده ای نزدیک مفصل در این مورد بحث کنیم )
اما اگه جواب این دو سئوال شما رو بطور واضح خدمدتون عرض کنم باید بگم که :
1- Lab مخفف چیست ؟
lightness (L)
Green-red axis (a)
blue-yellow axis (b)
2- چرا Rgb بهترین مد رنگ می باشد؟
نمیشه گفت این مد رنگ یا فلان مد رنگ بهترین مد رنگی هست ما باید به تناسب نیاز کارمون مد رنگی را انتخاب کنیم هر کدام از این مدهای رنگی به نوبه خودشون بهترین هستن مثلا در بین مدهای رنگی بهترین مد رنگی برای چاپ مد CMYK هست اما خوب چون بیشرین کارهایی که ما باهاشون ارتباط داریم دارای مد رنگی RGB هستند خلاصه تمام کارهای روی اینترنت و کامپیوتر و خلاصه هر تصویری که ما اونو با مانیتور می بینیم. به همین لحاظ در بین عموم کاربران گرافیک ( آماتور و متوسط ) این مد محبوبیت بیشتری داره( مثلا قرار شد خلاصه توضیح بدم )
اما توضیحات اضافه ای که میتونم خدمدتون عرض کنم :
همانطور که در تصویر می بینید 5 مد رنگی در برنامه فتوشاپ داریم .
1- Bitmap : این مد رنگی در واقع دو جوهر سیاه و سفید را برای تولید رنگ هایی برای پیکسل های یک تصویر ترکیب می کند . تصاویر موجود در این مد را bitmapped 1-bit images می نامند زیرا عمق بیت آن ها یک می باشد . در واقع مدل Bitmap کمترین حجم اطلاعات براي هر پيكسل را به همراه دارد ضعفی که این مدل رنگ داره اینه که اغلب برنامه های فتوشاپ با این مدل رنگی همخوانی ندارند و قابل دسترسی نیستند اگه ما قصد داشته باشیم همچین تصویری رو ویرایش کنیم بهتره که مد رنگی اونو تغییر بدیم چون هنگام کار با ابزارها در این مد رنگی نتیجه مطلوب رو نمی گیریم . (براي تبديل يك فايل رنگي به حالت Bitmap،ابتدا بايد تصوير را به حالت Grayscale تبديل كنيد . )
2- Grayscale : تصاوير با مد رنگ Grayscale از رنگ خاكستري با درجه بندي هاي مختلف تشكيل شده اند در اين مدل تصاوير به صورت سياه و سفيد هستند و در پنجره سيستمي رنگها، فقط يك كانال سياه (Black) مشاهده ميشه. در اين حالت ترتيب قرار گرفتن رنگها ( طيف رنگي ) براي ايجاد عكس مورد نظر، از سفيد تا سياه مي باشد يعني اينجوري: سفيد - خاكستري – سياه. محدوده رنگيشم مثل صفر تا 255 هست، البته اين محدوده رنگي فقط شامل كارهاي تك رنگ ميشه يعني با مد RGB تفاوت داره. پس براي كارهاي تك رنگ بهترين گزينه GrayScale مي باشد.
3- مدل RGB : مدل رنگ RGB - Red, Green , Blue- كه در مانيتور ها و تلويزيون براي نمايش رنگها مورد استفاده قرار مي گيرد. مقادير هر يك از رنگهاي اصلي RGB با عددي بين (255-0) نشان داده مي شود . براي ايجاد رنگ سفيد خالص مقادير رنگهاي اصلي RGB معادل 255 مي باشد و براي ايجاد رنگ سياه خالص مقادير رنگ هاي اصلي RGB معادل صفر مي شود . به همين دليل اين مد رنگي يكي از پراستفاده ترين مدهاي پيش فرض براي نرم افزارهاي گرافيكيه.
4-مدل CMYK : مدل رنگ CMYK ( Cyan – Magenta – Yellow – Black ) CMYK معمولا براي چاپ مورد استفاده قرار مي گيرد . در اين مدل رنگها بر حسب درصد بيان مي شوند . (Cyan – Magenta – Yellow - Black) اين چهاررنگ بعنوان جوهر چاپ مورد استفاده قرار مي گيرند. محدوده رنگي هر يك از ، (0 تا 100 ) درصد تعريف مي شود
5- Lab Color : یک مد رنگی واسط در فتوشاپ می باشد که هنگام تبدیل رنگی از یک مد به مد دیگر ایجاد می شود . Lab Color در واقع از سه جوهر lightness (L) که در دامنه صفر تاصد قابل تغییر می باشد ، Green-red axis (a) و blue-yellow axis (b) که در دامنه 127+ تا 128- متغیرند تشکیل شده است. در پالت رنگی فتوشاپ جزء a و جزء b در دامنه 120+ تا 120- قابل مقیاس دهی می باشند .
تصاویر Lab می توانید به صورت Photoshop EPS, Large Document Format (PSB), PDF, Photoshop Raw, TIFF, Photoshop DCS 1.0, or Photoshop DCS 2.0 formats ذخیره شوند .
تصاویر با مد Lab و دارای عمق رنگ 48 بیت (16 bits per channel) را می توان به فرمت های Large Document Format (PSB), Photoshop PDF, Photoshop Raw, or TIFF formats ذخیره نمود .
با تشکر
موفق باشید
![]()
ویرایش توسط lavan : 05-21-2008 در ساعت 09:48 AM
Bookmarks