مشاهده نسخه کامل : دستورات شبکه در لینوکس
این دستورات را باید در محیط پوسته فرمان (Command Shell) اجرا کنید.
hostname
توضیحات نام کامپیوتری را می دهد که کاربر به آن login شده است.
------------------------------------------------------------------------------------------------
traceroute
مسیر یک بسته تا مقصد را نشان می دهد. این دستور سعی می کند تا هاستهایی که در مسیر تا مقصد را وجود دارد ، لیست کند. به جای این دستور می توان از معادلهای گرافیکی آن از جمله xtraceroute استفاده نمود.
------------------------------------------------------------------------------------------------
اگر علاقمند داشت، دستورات زیادی وجود دارند
:rolleyes:
Parham
02-15-2007, 02:59 PM
بحث جالبی را شروع کردید ... اگر بشه همین پست اول را ویرایش کنید و موارد بعد را اضافه کنید تا از اون بشود به عنوان یک منبع خوب استفاده کرد
اگه می خواستی دستورات لینوکس را آموزش بدهی باید از اولش شروع می کردی اینجوری بهتر بود
من فقط دستورات مربوط به شبکه را می نویسم
Parham
02-16-2007, 10:24 PM
همین هم خالی از لطف نیست... منتظر کامل شدن لیست هستیم
KASHANWEB
02-16-2007, 10:44 PM
فکر میکنم این صفحه منبع خوبی باشه برای رفع نیاز های اولیه:
http://www.jiffynet.net/faqs/sshcommands.html
Parham
02-16-2007, 10:51 PM
از این منابع زیاد هست و اگر بشه به زبان فارسی ترجمه شود یا قبلا اینکار صورت گرفته باشه و در اینجا منتقل بشه فکر میکنم به درد کاربران زیادی بخوره ...
من فقط دستورات مربوط به شبکه را می نویسم
شما اسم تاپیک رو یه چیزای توی مایه های "دستورات شبکه در لینوکس" می گذاشتی بهتر بود.
Parham
02-17-2007, 05:08 AM
» با این حساب من عنوان تاپیک را عوض کردم
این جوری بهتر شد.
حالا دوست عزیز می تونی کار رو شروع کنی که من علاقه شدید به اینجور چیزا دارم
ping
درخواستهایی را به صورت Echo به سمت یک host مشخص شده در سطر فرمان می فرستد، و پاسخهای آن را نشان می دهد . در صورت نیاز برای توقف اجرا می توان از CTRL+C استفاده نمود. توجه : در صورتی که با این دستور از نام کامپیوتر به جای آدرس IP استفاده نماییم، می بایست در فایل /etc/hosts نام کامپیوتر به شکل زیر لیست شده باشد.
169.254.0.1 new
این خط می گوید: یک کامپیوتر به نام new وجود دارد، که آدرس IP آن 169.254.0.1 است.
نمونه :
ping 169.254.0.1
ping new
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
netstat
محتویات /proc/net را نشان می دهد،وظیفه اصلی این دستور نشان دادن وضعیت پورتها است ، که می توانند ویژگیهای Open-Closed-Waiting-Masquerade داشته باشند ،البته این دستور استفاده های دیگری نیز دارد.
نمونه :
netstat -apn --tcp
توی اين مقاله می تونيد اطلاعات کافی درباره Shell Programing رو به زبان فارسی پيدا کنيد.
برای دانلود اينجا (http://www.box.net/public/5i0tnbg0rb)کليک کنيد
Parham
02-25-2007, 04:16 PM
عالی بود نیما ، باز هم اگر چیزی در این مورد داشتی قرار بده