مشاهده نسخه کامل : اموزش فلش
bitab
04-20-2007, 06:38 PM
سلام امروز حوصله شوخی ندارم اقا یک گلیی مگه منبع که تو میگی درست دادا متاسفم واسه بعضی ها....X(
امروز میخوام واسه همتون شرح اکشن سکربت در بستهام بدم که اصلا نمیدونید اکشن اسکربت چیه شماها که میگید کد بدید.
اولا : اکشن اسکربت دستور به کارمون میده که این لودینگ از اینجا شروع بشه و اینجا تمام بشه اکشن اسکربت میگه که اینجا صدای موزیک قطع بشه اکشن اسکربت فقط دستور میده اکسن اسکربت اگه بخواهی خلاصه بگم دستور دهند بروجه شما هست مثلا شما اگر وبسایت منو ببینید اولا چیز میگید اینها همش با اکشن اسکربت هستwww.bitab.org
در صورتی که هر انچه که شما در وبسایت من میبینید طراحی در فلش هست من نمیگم اکش اسکربت بکاره نرفته رفت!
منتها میخوام بگم که اکشن اسکربت فقط دستور میده مثلا انترو من لودینگش کد اکشن میگه که اگر 100شد باید اجرا بشه .
اکشن اسکربت انیمیشن نمیسازه 3دی در نمیاره هی چی نیست فقط دستور که شما در قالب فلش میدید.
تمام کلیبها سایتهای حرفه ای فلش انتروها همش با فلش کامل هست حتی در بعضی از سایتها اکشن اسکربت به کار نرفته در کیلبهای که اکثرا در ایارن کلیب میبینیم در بعضی هاشون اکشن اسکربت به کار نرفته بس نتیجه میگیریم که تماک انیمشن بوجود اماد حاصل ذهن خلاق طراح هست نه اکشن اسکربت.
فرق فلش با سویش :
در سویش شما افکتهای زیادی دارید همه افکتهای اماده به صورتی که شما در اسویش دستتان باز هست حتی یک تازه وارد هم باشید به راحتی میتونید کلیب بسازید.!! چرا چون همه چیزو در اختیار شما میده.اما کیلیبی که با اسویش میسازید و کیلبی که با فلش ساخته شده هست تفاوتهای زیادی دارد کیفیت و انیمیشن های فلش بیشتر است با وجودی که فلش هیچ انیمیشن اماده ای ندارد منظور همان افکت میباشد اتیمیشن.
چرا کار حاصل در فلش بهتر از اسویش میشود در حالیکه سویش افکتهای اماده بیشتری دارد؟
شما در اسویش همه امکانات را به شما داده یعنی محیط کاری شما فقط با همان افکتها کار میکنه و دیگر افکت ندارید میحیط ماری شما در اسویش با داشتن افکتهای زیاد یک محیط محدود و بسته است
چرا محدود و بسته است؟
برای اینکه همه افکتها را دارید و نمی توانید افکتهای زیادی خلق کنید.
اما در فلش در فلش 4افکت دارید ولی میحط کاری شما بر حسب خلاقیت خودتان بیش میرود یعنی خودتان میتوانید افکت بسازید در فلش هرگونه هر مدل میحط غیر محدود دارد فلش ولی از نظر کار کردی خیلی سختر از اسویش است همانطور که گفتم اسویش حتی یک کاربره تازه وارد میتواند به راحتی وبسایت یا کلیب بسازد در صورتی مه در فلش زمان میبرد کاربر یادبگیرد.
حالا انهاي كه فكر میکردند اکشن اسکربت کدی مثل جاوا هست که انیمیشن خلق کند فهمیدند اکشن اسکربت چیست؟
شما در فلش بر حسب افکتهای درست کرده خود کار میکنید.
در جلسه اینده مفاهیم را بیشتر درک خواهید کرد یا حق
نویسنده : شادمهر
منبع : www.bitab.org
email : info@bitab.org
Petros
04-20-2007, 07:46 PM
سلام امروز حوصله شوخی ندارم اقا یک گلیی مگه منبع که تو میگی درست دادا متاسفم واسه بعضی ها....
اول هر پستت Nonsense مينويسي. برادر شما با خودت مشکل داري؟
حتما ميخواي به ما هم بپري!!؟
bitab
04-20-2007, 08:00 PM
بيشي .بیشی نخوردت!!!هه ه هههههه ههه هه ه ه ه ههه هه ه هه ههه هه ه ه ههه هه ه ه ه هه ه ه ه ه ه ه ه ههه ه هههه هه ه
---------------
ادمهای بیجنبه!!!!
نقطه :در اكشن اسكريپت نقطه براي نشان دادن خواص يا متدهاي وابسته به يك شيي يا سمبل مووي كليپ استفاده ميشود . همچنين براي تعيين target path در يك مووي كليپ يا متغير ، فانكشن يا آبجكت ها استفاده ميشود . عبارت نقطه دار با نام شيئ يا كليپ موردنظر آغاز شده ، نقطه ميگذاريم و در آخر با يك المان كه توسط شما تعيين ميشود پايان مي يابد .بطور مثال خاصيت x كه براي مووي ها ميباشد مكان افقي مووي را روي صحنه مشخص ميكند . مثلا عبارت ball.x نشان دهنده مشخصه x از كليپ ball ميباشد . مثال ديگر : submit يك متغير در كليپ Form است كه در كليپ shop قرار دارد . عبارت shop.form.submit=True مقدار متغير submit از form را True ميكند . مثال ديگر : عبارت ball.play(); را داريم . play يك متد از كليپ ball است كه باعت اجراي اين كليپ ميشود .نقطه همچنين با شيي مجازي _root و _parent كار ميكند . شيي مستعار _root به Timeline اصلي بر ميگردد. شما از اين شيي ميتوانيد براي خلق Target path هاي مطلق استفاده كنيد . بطور مثال عبارت زير باعث فراخواني فانكشن Buildgameboard در مووي كليپ functions در Timeline اصلي ميشود .
_root.functions.buildgameboard();
از شيي مجازي _parent براي مراجعه يه يك كليپ كه كليپ كنوني در آن قرار دارد استفاده ميشود . همچنين ميتوانيد براي ساخت target path وابسته استفاده اش كنيد . آكولاد:عبارات اكشن اسكريپت توسط آكولاد ها گروه ميشوند .به مثال زير توجه كنيد .
on(release) { myDate = new Date(); currentMonth = myDate.getMonth();
{
سمي كالن : عبارات زبان اكشن اسكريپت با سمي كالن پايان ميابد . مثال:
column = passedDate.getDay();row = 0;
اگر شما سمي كالن پاياني را فراموش كنيد هيچ مشكلي براي اسكريپت شمل پيش نمي آيد اما بهتر است براي شيوايي اسكريپت خود آنرا هميشه بگذاريد . پرانتز ها : وقتي شما يك فانكشن تعريف ميكنيد ، بايد پارامتر هاي فرستاده شده در فانكشن را در پرانتز قرار دهيد . مثال :
function myFunction (name, age, reader){ ...}
همچنين براي آسانتر شدن عبارات رياضي در اسكريپت نيز از پرانتز ها بصورت ذيل استفاده ميشود . (در زبان هاي برنامه نويسي اعمال رياضي بترتيب خاصي در پراسيجر تفسير ميشوند . وقتي يك عبارت رياضي داخل پرانتز باشد محاسبه آن قبل از بقيه عبارت صورت ميگيرد . به مثال زير دقت كنيد :
Total =2+3*5 ;Total =(2+3)*5 ;
در عبارت اولي ابتدا عمل ضرب و سپس جمع صورت ميگيرد و پاسخ عدد 17 است در عبارت دوم بعلت وجود پرانتز ابتدا پرانتز محاسه و سپس ضرب صورت ميگيرد و جواب 25 است . از پرانتز همچنين براي مقدار دهي عبارات استفاده ميشود . قالب كلي آن مانند مثال زير است :
(new Color(this)).setRGB(0xffffff);
اگر بخواهيد از پرانتز استفاده نكنيد بايد از 2 عبارت استفاده كنيد :
myColor = new Color(this); myColor.setRGB(0xffffff);
حساسيت به حروف كوچك و بزرگ : فقط كلمات كليدي اكشن اسكريپت به حروف حساسند و در بقيه موارد ميتوانيد از هر دو حالت استفاده كنيد . شما نميتوانيد از اسم هاي رزرو شده اكشن اسكريپت بجاي نام اشياي خود استفاده كنيد .اگر كلمات كليدي اسكريپت را از لحاظ كوچكي و بزرگي اشتباه بنويسيد اسكريپت حاصل دچار مشكل خواهد شد . keyword ها در حالت پيش فرض در پنجره اكشن به رنگ آبي هستند كامنت نويسي : كامنت ها كد نيستند بلكه جملاتي اند كه طراح در ميان كد ها براي توضيح درباره كد مينويسد تا در رجوع بعدي خود كاري كه انجام داده را بياد آورد . در اكشن اسكريپت از دو بك اسلش پشت سر هم ، براي نوشتن كامنت استفاده ميشود . خطي كه با // شروع شود جزو كد ها به حساب نمي آيد و در كامپايل فايل فلش ناديده گرفته ميشود . در نوشتن كامنت محدوديت لغتي وجود ندارد . كلمات كليدي :اكشن اسكريپت تعدادي از لغات خاص را براي استفاده هاي خاص زبان اسكريپت براي خود رزرو كرده كه شما نميتوانيد اين لغات را بعنوان اسم متغير ، فانكشن يا اسامي ليبل استفاده كنيد .اين كلمات عبارتند از :
break
else
instanceof
typeof
case
for
new
var
continue
function
return
void
if
switch
while
delete
in
this
with
ثابت ها :ثابت ها چيز هايي مانند متغير ها هستند با اين تفاوت كه مقدارشان هرگز تغيير نميكند . بطور مثال ثابت هاي BACKSPACE, ENTER, QUOTE, RETURN از ثابت هاي شيي key هستند كه به كليد هاي كيبورد مربوطند . مثلا براي اينكه بفهميد كاربر كدام كليد را فشار داده از كد زير استفاده ميكنيم .
if(Key.getCode() == Key.ENTER) { alert = "Are you ready to play?"; controlMC.gotoAndStop(5);}
bitab
04-20-2007, 08:13 PM
ابتدا برای راحتی کار خودتان یک scene دیگر بسازید
برای این کار از منوی window گزینه scene را انتخاب کنید
در پنجره باز شده تعداد scene موجود را مشاهده میکنید بر روی add scene یا همان علامت (+) کنار پنجره کلیک کنید
حال یک scene دیگر اضافه میشود شما هر کدام را که میخواهید برای اودینگ باشد را به بالای همه scene ها ببرید
حال وارد scene که برای لودینگ ساخته اید بروید و دو فریم خالی پشت سر هم بسازید
برای راحتی کار شما ما اکشن رو برای شما آماده کرده ایم
ifFrameLoaded (تعداد فریم هایی که میخواهید لود شود را در این قسمت بنویسید) {
gotoAndPlay( شماره فریمی که بعد از لود شدن به آن برود);
}
// End of ifFrameLoad
مثال :
ifFrameLoaded (1700) {
gotoAndPlay(3);
}
// End of ifFrameLoad
اکشن نوشده شده را را در فریم اول بگذارید ود در فریم دوم این اکشن را بگذارید
gotoAndPlay(1);
یعنی به فریم اول باز گردد و موویه شما در حال پخش باشد
در یک لایه جدا گانه موویه خود را قرار دهید
نکته : حتمآ موویه ای که ساخته اید چه بصورت نوشته چه بصورت عکس در movie clip باشد
و در فریم دوم مربوط به موویه کلیپ یک F5 بزنید تا موویه شما ادامه داشته باشد
Petros
04-20-2007, 08:37 PM
بيشي .بیشی نخوردت!!!هه ه هههههه ههه هه ه ه ه ههه هه ه هه ههه هه ه ه ههه هه ه ه ه هه ه ه ه ه ه ه ه ههه ه هههه هه ه
---------------
ادمهای بیجنبه!!!!
چند سالته شما؟
این حرکات از یک فرد بزرگ و بالغ بعیده؛ فکر کنم به سن قانونی نرسیده باشید. درسته؟
bitab
04-20-2007, 08:55 PM
برو خجالت بکش بچه هر چی هیچی نمیگیم بروتر میشی...متاسفم واست
---------------
چگونه اکشنی بنویسیم که فلش پلیر بصورت خودکار به حالت فول اسكرين در آيد
برای این کار ابتدا در داخل قسمت timeline و در قسمت frame یک فریم خالی باز میکنیم
سپس بر روی فریم راست کلیک میکنیم و گزینه actinos را انتخاب میکنیم
سپس آدرس زیر را دنبال میکنیم
Actions > Browser/Network > fscommand
در قسمت روبرو قسمتی باز میشود که اکشن در آن نوشته میشود
سپس قسمت commands for standalone player را باز میکنیم و گزینه full screen را انتخاب میکنیم
کار ما در این قسمت تمام میشود حال اگر flash player را باز کنید بصورت خودکار full screen میشود
حالا میخواهیم این اکشن را بصورت بر عکس بنویسیم یعنی اگر به حالت full screen بود از این حالت خارج شود
در همین قسمت در قسمت parameters به جای true مینویسیم false
در این حالت فلش پلیر به سایز اصلی خود باز میگردد
اکشن برای فول اسکرین
fscommand("fullscreen", "true");
اکشن برای خروج از حالت فول اسکرین
fscommand("fullscreen", "false");
www.bitab.org (http://www.bitab.org)
Petros
04-20-2007, 09:50 PM
متاسفم واست
متاسفي برام چون جوابت رو ميدم.
خيلي دوست دارم دليل تاسفت رو بدونم.
برو خجالت بکش بچه هر چی هیچی نمیگیم بروتر میشی...
چند سالته شما؟
این حرکات از یک فرد بزرگ و بالغ بعیده؛ فکر کنم به سن قانونی نرسیده باشید. درسته؟
Alireza
04-20-2007, 10:19 PM
دوستان اینجا تاپیک آموزش فلش هست نه کل کل کردن
لطفا اگه آموزشی دارین بزارین -- مرسی
anathedin
04-21-2007, 10:37 AM
اینجا آموزش فلشه یا کل کل ؟
خوشحال میشم اگه بتونم تو فلش و اکشن اسکریپت کمک کنم
mahdy
04-21-2007, 01:50 PM
ممنون
لطفا ادامه بديد.
anathedin
04-21-2007, 06:27 PM
امیدوارم ناراحت نشین ، ولی اینطوری کسی اکشن اسکریپت یاد نمیگیره
میتونین به عنوان قدم اول یه کتاب از بین کتابای اکشن اسکریپت بگیرین ، خودتون مطالعه کنین بعد از pdf های خود آموز ماکرومدیا و اداب استفاده کنین و در نهایت سراغ help فلش برین که بی نظیره !
بحث تو فروم بی نهایت مفیده ولی به صورت رفع اشکال .
اینطوری شاید شخص یاد بگیره از یه سری کد استفاده یه صورت کپی پیست کنه ولی بعید میدونم بتونه خودش در حد ساخت component و بازی و طراحی وب پیش بره
نظر شخصی بندست ، به کسی بر نخوره
bitab
04-21-2007, 06:54 PM
امیدوارم ناراحت نشین ، ولی اینطوری کسی اکشن اسکریپت یاد نمیگیره
میتونین به عنوان قدم اول یه کتاب از بین کتابای اکشن اسکریپت بگیرین ، خودتون مطالعه کنین بعد از pdf های خود آموز ماکرومدیا و اداب استفاده کنین و در نهایت سراغ help فلش برین که بی نظیره !
بحث تو فروم بی نهایت مفیده ولی به صورت رفع اشکال .
اینطوری شاید شخص یاد بگیره از یه سری کد استفاده یه صورت کپی پیست کنه ولی بعید میدونم بتونه خودش در حد ساخت component و بازی و طراحی وب پیش بره
نظر شخصی بندست ، به کسی بر نخوره
سلام ممنونم از نظرتون فرمایش شما متین هست ولی این بیتو زدم که بفهمند اکشن اسکربت انیمیشن خلق نمیکنه مثل جاوا بلکه دستور ان را می دهد باشه انشالله در درسهای بعدی این موضوع هم می بردازیم.
ممنون از همگی یا حق
---------------
راستی هر کسی هم چیزی میفهم از فلش مظرح کنه که مابقی هم استفاده کنند ممنون
soli2
02-12-2008, 02:24 PM
سلام, دو تا سوال فنی که اگه جواب بدی ممنونت میشم:
1- اگر بخایم به منوی راست کلیک روی فایل خروجی, گزینه ای اضافه کنیم چی کار کنیم؟؟
2- چه جوری فایل exe خروجی بیگیریم که قابل تبدیل نباشه؟(اگر پابلیش exe بیگیری قابل تبدیل هست!)
redstars
05-14-2008, 12:56 PM
ببخشید البته ..
ولی این طرز آموزش نیست
دوم اینکه شما فقط کپی پیست و برای آموزش در نظر گرفتید
سوم اینکه اگر این آموزش برای مبتدیهایی چون من هست که باید عرض کنم..
شما هنوز واژه ها رو تووضیح ندادید از فانکشن و ... حرف میزنید
بهتره مسئولین تاپیک رو ببندید من خودم تا کمتر از یک ماه دیگه سعی می کنم آموزش کامل تری ارائه بدهم
lavan
05-14-2008, 01:14 PM
سلام redstars عزیز
منتظر آموزش های زیبای شما در این زمینه هستیم
موفق باشید
@};-
ببخشید البته ..
ولی این طرز آموزش نیست
دوم اینکه شما فقط کپی پیست و برای آموزش در نظر گرفتید
سوم اینکه اگر این آموزش برای مبتدیهایی چون من هست که باید عرض کنم..
شما هنوز واژه ها رو تووضیح ندادید از فانکشن و ... حرف میزنید
بهتره مسئولین تاپیک رو ببندید من خودم تا کمتر از یک ماه دیگه سعی می کنم آموزش کامل تری ارائه بدهم
تاپیک قدیمیه محسن جان اگه آموزشی دارید بگزارید @};-
redstars
05-18-2008, 09:48 PM
حتماً
فقط یکم مشغولم
سرم خلوت بشه این تاپیک هارو در حدم فعال می کنم