PDA

مشاهده نسخه کامل : linux ubuntu

eysun
02-17-2007, 07:43 PM
سلام
من شانسی یه سیدی گیر آوردم >> linux ubuntu میخام بدونم چطوریاس؟
قبل از اینکه نصب کنم خواستم بدونم!

hrnm
02-18-2007, 05:00 AM
تا اونجای که می دونم این توزیع لینوکس هم کار کردن باهاش راحته (تا حالا روی کامپیوترم شخصا نصبش نکردم).

بنظر من اگه نصبش کنی ضرر نمی کنی (کلا هر توزیع لینوکس رو عرض می کنم).

peeshgooyy
02-18-2007, 07:54 AM
لیسنوکس به عنوان سیستم عاملی کاملا متفاوت با ویندوز در رتبه دوم قرار گرفت. چون توسط یک دانشجو نوشته شد اما چون ساپرت مالی نداشت، مجبور شد تمام سورس رو به صورت رایگان در اختیار آیندگان قرار بده.
این شد که ویندوز رقیب پیدا کرد.
اما باید به شما یاد اور بشم که اگر کلاس بروید و کتاب هم بخونید، 21 تا 2 هفته طول می کشه تا تازه هارد خودتون رو بتونید پیدا کنید.
امیدوارم شما رو افسرده نکرده باشم

ALI_PO
02-18-2007, 08:32 AM
لیسنوکس به عنوان سیستم عاملی کاملا متفاوت با ویندوز در رتبه دوم قرار گرفت. چون توسط یک دانشجو نوشته شد اما چون ساپرت مالی نداشت، مجبور شد تمام سورس رو به صورت رایگان در اختیار آیندگان قرار بده.
اما باید به شما یاد اور بشم که اگر کلاس بروید و کتاب هم بخونید، 21 تا 2 هفته طول می کشه تا تازه هارد خودتون رو بتونید پیدا کنید.
کی گفته لینوکس دوم است و یا اول است. ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
از لحاظ تجاری بله حرف شما درست است اما از لحاظ فنی 100 % اشتباه است.
در مورد تاریخچه لینوکس هم به شما توصیه می کنم کمی بیشتر تحقیق کنید چنین چیزی نیست.
ویندوز رقیب لینوکس نیست و نخواهد بود چون اهداف کاملا متفاوتی دارند..............
-----------
در مورد کلاس توصیه می کنم پولتان را به هیچ وجه به این بی سواد ها ندهید .
بهترین روش یادگیری سیستم عامل گنو / لینوکس همان مطالعه ، تجربه و خطا است.
در اینترنت به مقدار کافی و به وفور منابع آموزشی لینوکس وجود دارد . سایتهای ایرانی زیادی هم هستند. سایت هزاردستان برای توزیع زیبا و بسیار کارآمد لینوکس اوبونتو می باشد. راهنمای تقریبا جامعی برای این توزیع به زبان فارسی هم روی این سایت است.
--------------------

ALI_PO
02-18-2007, 08:48 AM
دوست عزیز
توزیع اوبنتو یکی از توزیع های لینوکسی به روز است که پشتیبانی بسیار خوبی از قطعات سخت افزاری جدید داره و چون بر پایه توزیع - متا دیسترو - دبیان است تمامی برنامه های مجانی رواستفاده میکنه.
این توزیع اگر نسخه های جدید آن را داشته باشید روی سی دی و یای دی وی دی هم بصورت زنده و هم قابل نصب است.
برای اینکه بتوانید از کارایی و یا چگونگی شناسایی سخت افزار و کار با این توزیع امتحانی به عمل بیارید.
چند نکته جالب برای شما دوست عزیز ذکر میکنم
توزیع اوبونتو مبتنی بر دبیان است
محیط گرافیکی پیش فرض آن یا بهتر بگم میز کار آن گنوم Gnome است.
از زبان فارسی هم برای نصب و هم برای محیط کار پشتیبانی میکند
شناسایی سخت افزار خوبی دارد.
بروز رسانی خیلی خوب و سریعی دارد.
فروم های پشتیبانی در سراسر دنیا و به زبان های زیادی دارد
برنامه هایی سبک و کار آمد دارد.
برای معماری های سخت افزاری نسخه های مختلفی دارد.
کار با آن بسیار راحت است و تقریبا انواع بسته ها را برای نصب می توان استفاده کرد
....

eysun
02-18-2007, 01:00 PM
مرسي بابت راهنمايي!
---------------
من روي سيستمم يه ويندو ز نصب هست
ميخواسنتم همين نسخه لينوكس رو نصب كنم ولي موقع انتخاب محل نصب با مشكل مواجه شدم! يعني ست ْآپ لينوكس ميخواست دوباره پارتيشن بندي كنه!م
چيكا كنم؟

hrnm
02-18-2007, 02:18 PM

اگه به اول دوم باشه که تاریخچه سیستم عامل های یونیکس خیلی قبل تر از ویندوز هست.

درسته که کاربران خانگی تمایل بیشتری به ویندوز دارند ولی این دلیل خوبی نیست چون به همون نسبت مدیران سرورها علاقه شدیدی به سیستم عامل های یونیکس دارند (مخصوصا خانواده BSD ها).

از مزایای سیستم عامل های یونکس میشه به نکات زیر اشاره کرد:
1- Open Source یا منبع باز که باعث میشه مجانی هم باشه.
2- باز بودن دست کاربر برای انجام کار های مختلف
3- این نوع سیستم عامل ها مثل ویندوز در Background کار های اضافه ای انجام نمی ده (اکثر کاربران ویندوز متوجه این نکته نمی شوند)
4- این نوع سیستم عامل ها (باز مخصوصا خانواده BSD ها) رو سیستم عامل شبکه می گویند برای اینکه روی شبکه های قدرت و مانور خوبی از خودشون نشون می دهند
5- بیشتر سایت های بزرگ (یا تقریبا همه شون) از این سیستم عامل ها استفاده می کنند.

مرسي بابت راهنمايي!
---------------
من روي سيستمم يه ويندو ز نصب هست
ميخواسنتم همين نسخه لينوكس رو نصب كنم ولي موقع انتخاب محل نصب با مشكل مواجه شدم! يعني ست ْآپ لينوكس ميخواست دوباره پارتيشن بندي كنه!م
چيكا كنم؟
شما توی قسمت Setup موقعی که می خواد دوباره پارتیشن بندی کنه از قسمت Manual استفاده کن و بعد همون پارتیشنی که برای این کار اختصاص دادی استفاده کن

eysun
02-18-2007, 07:59 PM
مزسی !
اگه اینکارو کنم درایو انتخابیم رو format میکنه؟؟
نصب همزمان ویندوز و لینوکس باعث تداخل نمیشه؟

hrnm
02-19-2007, 04:51 AM
باز هم بسگی به خودتون داره یعنی گزینه ای برای این کار هست که درایو رو format کنه یا نه؟

نصب همزمان ویندوز و لینوکس از باعث تداخل نمی شه و مشکلی نداره

koobe
02-19-2007, 05:41 AM
I am not sure about Windows Vista + Linux. I have read that Vista messes things up for other Operating Systems so be careful if you make a Vista-Ubuntu dual boot. Read about it first.

As for XP+Linux in general, there is no problem whatsoever. Make sure you have unsued partitions though for Linux to install in.

My personal and friendly suggestion is to have 2 different HardDisks and installing each OS on seperate HD. That would make your life much much much more comfortable.

I would be glad to share more about Linux or Ubuntu or dual booting in case you have specific questions.

hrnm
02-19-2007, 08:19 AM
I am not sure about Windows Vista + Linux. I have read that Vista messes things up for other Operating Systems so be careful if you make a Vista-Ubuntu dual boot. Read about it first.

As for XP+Linux in general, there is no problem whatsoever. Make sure you have unsued partitions though for Linux to install in.

My personal and friendly suggestion is to have 2 different HardDisks and installing each OS on seperate HD. That would make your life much much much more comfortable.

I would be glad to share more about Linux or Ubuntu or dual booting in case you have specific questions.
من خودم هم تا حالا ویستا + لینوکس نصب نکردم. ولی XP + لینوکس مشکلی نداره خودم تست کردم.
شما کجا خودی لینک داری تا ما هم بخونیم

دوست عزیز خواستی دو سیستم عامل رو نصب کنی اول باید ویندوز رو نصب کنی بعد لینوکس.

esf-kh
02-19-2007, 11:06 AM
با درود . به نظر من اگر شما برای بار اوله که دارید این نسخه از لینوکس یا اصلا لینوکس نصب می‌کنید بهتره اینکار را تحت ماشین مجازی vmware worksation انجام بدید .

hr6829
02-19-2007, 06:50 PM
با درود . به نظر من اگر شما برای بار اوله که دارید این نسخه از لینوکس یا اصلا لینوکس نصب می‌کنید بهتره اینکار را تحت ماشین مجازی vmware worksation انجام بدید .

فکر کنم نیازی به این کار نباشه! :-w یه راهنمای خوب واسه نصب ubuntu 6.10 البته نسخه زیاد مطرح نیست مراحل نصب تقریبا یکسان هستند!
http://www.gnudownload.org/elearning/install/Installing_Ubuntu_6.10.html
---------------

من خودم هم تا حالا ویستا + لینوکس نصب نکردم. ولی XP + لینوکس مشکلی نداره خودم تست کردم.
شما کجا خودی لینک داری تا ما هم بخونیم

دوست عزیز خواستی دو سیستم عامل رو نصب کنی اول باید ویندوز رو نصب کنی بعد لینوکس.

این حرف صحیح نیست که اول ویندوز نصب بشه یا لینوکس البته برای کاربران تازه کار شاید این کار خوب باشه!

ضمنا لینوکس دارای 2 بوت لودر مشهور(grub-lilo) و این بوت لودرها بر خلاف بوت لودر ویندوز که انحصاری و فقط جهت بوت کردن سیستم عامل خودی است! قادر به بوت کردن هر نوع و از لحاظ کمی هر چندتا Os می باشند! که اگر فرصتی شد در رابطه با اونها بیشتر صحبت می کنیم.

----------------------------------------

Viva Linux and Open Source
This is not signature!!!

eysun
02-19-2007, 07:43 PM
ببینم من میتونم بعد از uninstall کردن linux پارتیشنم رو برگردونم به حالت اول؟

hr6829
02-19-2007, 08:10 PM
البته چیزی به عنوان Uninstall کردن لینوکس وجود نداره! شما می تونید از طریق partiton magic یا Disk managenemt خود ویندوز این کار رو انجام بدید!
ضمنا جهت پاک کردن و ریفرمت پارتیشنی که لینوکس رو در اون ریختید از طریق نرم افزارهای بالا اول اون پارتیشن رو پاک می کنید و بعد فرمت می کنید!
هشدار: امکان داره بعد از این کار سیستم شما بالا نیاد که مربوط میشه به MBR !!! برای ریپیر کردن سی دی ویندوز رو در دستگاه قرار بدید ریاستارت کنید و بعد وارد مرحله Repair بشید و از طریق کامند fixmbr مشکل رو حل کنید بازم اگه سوالی بود هستیم!!!

esf-kh
02-19-2007, 09:39 PM
به هر حال من خودم ترجیح میدم نصب سیستم عاملی که برام تازگی داشته باشه رو تو محیط ماشین مجازی انجام بدم . البته نصب سیستم‌ عامل‌های مختلف کنار هم خودش تجربه خیلی خوبیه . ولی خوب هرکس سلیقه‌ای داره . با این حال اگه تو محیط ماشین مجازی اینکار صورت بگیره حتی اگه مشکلی هم پیش بیاد با پاک کردن یک فایل به سادگی رفع میشه .

hrnm
02-20-2007, 04:48 AM
فکر کنم نیازی به این کار نباشه! :-w یه راهنمای خوب واسه نصب ubuntu 6.10 البته نسخه زیاد مطرح نیست مراحل نصب تقریبا یکسان هستند!
http://www.gnudownload.org/elearning/install/Installing_Ubuntu_6.10.html
---------------

این حرف صحیح نیست که اول ویندوز نصب بشه یا لینوکس البته برای کاربران تازه کار شاید این کار خوب باشه!

ضمنا لینوکس دارای 2 بوت لودر مشهور(grub-lilo) و این بوت لودرها بر خلاف بوت لودر ویندوز که انحصاری و فقط جهت بوت کردن سیستم عامل خودی است! قادر به بوت کردن هر نوع و از لحاظ کمی هر چندتا Os می باشند! که اگر فرصتی شد در رابطه با اونها بیشتر صحبت می کنیم.

----------------------------------------

Viva Linux and Open Source
This is not signature!!!
دوست عزیز ویندوز بعد از لینوکس نصب نمی شه من خودم چندین بار امتحان کردم.

شما تا حالا خودت همچین کاری کردی؟

koobe
02-20-2007, 06:42 AM
1. You could install linux yet copy its bootloader on a floppy disk

2. then you install windows and make it take over the HD boot section.

so you have windows after linux being installed ;) that is the easiest not the only way to do it.

hrnm
02-20-2007, 09:15 AM
1. You could install linux yet copy its bootloader on a floppy disk

2. then you install windows and make it take over the HD boot section.

so you have windows after linux being installed ;) that is the easiest not the only way to do it.

ای کلک این تقل بازی بود :o

من منظورم استفاده از فلاپی این جور چیزا نبود

koobe
02-20-2007, 08:19 PM
ببینم من میتونم بعد از uninstall کردن linux پارتیشنم رو برگردونم به حالت اول؟

I would recommend to all newbies to install Linux bootloader on a FLOPPY disk, this makes your windows untouched and in case you decide to delete linux partition, you would not be left with a crippled Windows.

peeshgooyy
02-21-2007, 07:53 AM
اگه به اول دوم باشه که تاریخچه سیستم عامل های یونیکس خیلی قبل تر از ویندوز هست.

درسته که کاربران خانگی تمایل بیشتری به ویندوز دارند ولی این دلیل خوبی نیست چون به همون نسبت مدیران سرورها علاقه شدیدی به سیستم عامل های یونیکس دارند (مخصوصا خانواده BSD ها).

از مزایای سیستم عامل های یونکس میشه به نکات زیر اشاره کرد:
1- Open Source یا منبع باز که باعث میشه مجانی هم باشه.
2- باز بودن دست کاربر برای انجام کار های مختلف
3- این نوع سیستم عامل ها مثل ویندوز در Background کار های اضافه ای انجام نمی ده (اکثر کاربران ویندوز متوجه این نکته نمی شوند)
4- این نوع سیستم عامل ها (باز مخصوصا خانواده BSD ها) رو سیستم عامل شبکه می گویند برای اینکه روی شبکه های قدرت و مانور خوبی از خودشون نشون می دهند
5- بیشتر سایت های بزرگ (یا تقریبا همه شون) از این سیستم عامل ها استفاده می کنند.

شما توی قسمت Setup موقعی که می خواد دوباره پارتیشن بندی کنه از قسمت Manual استفاده کن و بعد همون پارتیشنی که برای این کار اختصاص دادی استفاده کن

اگر می خواستیم در مورد تاریخ صحبت کنیم و پای یونیکس رو وسط بکشیم، باید اول از همه به IBM می رفتیم. اما در کل قبول دارم. ممنون

NimaTC
02-21-2007, 10:07 PM
خوب در مورد ubuntu بگم که یکی از ساده ترین و کامل ترین وژن های لینوکس هستش و کار کردن با اون خیلی راحته. ubuntu نسخه استاندارد این سیستم عامل میباشد و نسخه های Xubuntu: محیط KDE همراه با Gnome و Eubuntu: مخصوص یادگیری لینوکس و Kubuntu: همراه با محیط زیبای گرافیکی مخصوص مولتی مدیا، از شاخه های دیگر آن میباشند.

http://www.mattvanstone.com/img/UbuntuStrapVertLogo_jpg.jpg

و اما در مورد مقایسه ی ویندوز با لینوکس باید بگم که کلآ مقایسه کردن این دو سیستم عامل کار کاملآ اشتباهیه، هر کدوم از این سیستم عامل ها مزایای خودشون رو دارن لینوکس به خاطر امنیت بالا به جایی رسید که حتی ماکروسافت هم از این سیستم عامل ها برای سرور هایش استفاده کرد. همچنین ویندوز به خاطر user friendly بودنش سیستم عامل محبوب کاربران خانگی و علاقه مندان به بازی های کامپیوتری میباشد پس دعوا سر اینکه اول مرغ بوده یا تخم مرغ کار بیهوده ای هستش، چه بهتر که هر دوی آونها رو بشناسیم و بتونیم ازشون استفاده ی لازم رو بکنیم.

http://helpdesk.utmem.edu/images/microsoft-windows-logo-2.gif

در مورد نصب UBUNTU و Windows پیشنهاد میکنم اول Windows رو نصب کرده سپس ubuntu رو نصب کنید چرا که از محیط Grub به راحتی میتونید وارد MBR یا همون Windows BootLoader بشید و مشکلی هم پیش نیاد.
ولی اگه سرتون درد می کنه واسه بازی با سیستم عامل ها و Bootloader ها میتونید اول ubuntu رو نصب کنید سپس یه کپی از Bootloader که به صورت فایل ini. میباشد بگیرید البته این هم در ubuntu مراحلی داره که اگه خواستید توضیحات کاملش رو میدم. سپس ویندوز رو نصب کرده و فایل ini. را در یکی از درایو ها کپی کرده و با دستکاری Bootloader ویندوز اون درایو را بوت کرده و از Loader ویندوز به طور مستقیم وارد محیط ubuntu بشید.

taia
02-21-2007, 11:26 PM
دوست عزیز ویندوز بعد از لینوکس نصب نمی شه من خودم چندین بار امتحان کردم.

شما تا حالا خودت همچین کاری کردی؟

دوست عزیز، هیچ دلیلی برای ناتوانی در نصب ویندوز بعد از لینوکس نیست!
البته به دلیل مسایلی که همه در مورد مایکروسافت می دانیم!!! نصب ویندوز بعد از لینوکس مشکلاتی در نحوه ی خواندن grub پیش می آره! ولی این مشکل هم حل شدنی هست!
البته توصیه می کنم همواره برای نصب ویندوز پارتیشن اول را قرار بدید! برای لینوکس مهم نیست، ولی ویندوز (یعنی در کل مایکروسافت) علاقه ی خاصی به تعریف خود در پارتیشن اول دارد که خوب نصب آن در دیگر پارتیشن ها می تواند! یعنی حتما مشکل ساز خواهد بود.
پس موردی برای نصب نیست اگر:
1. ویندوز روی پارتیشن اول نصب شود.
2.از فایل grub خود در لینوکس یک back-up داشته باشید.
3.زیاد هم در لینوکس تازه کار نباشید ;)

koobe
02-23-2007, 05:10 PM
"After 13 years as a loyal Red Hat user, Eric Raymond, co-founder of the Open Source Initiative, is switching to the Ubuntu distribution. In a message distributed to Linux mailing lists and news organizations, Raymond cited technical issues with Red Hat, such as the way repositories are maintained, the submission process and 'stagnant' development of Red Hat's packaging technology, as well as governance problems, the failure to gain desktop market share and the failure to include proprietary media formats. 'Over the last five years, I've watched Red Hat/Fedora throw away what was at one time a near-unassailable lead in technical prowess, market share and community prestige,' Raymond wrote. 'The blunders have been legion on both technical and political levels.'"

مرجع خبر
(http://open.itworld.com/4917/070222fedora/page_1.html)

taia
02-25-2007, 09:21 AM
"After 13 years as a loyal Red Hat user, Eric Raymond, co-founder of the Open Source Initiative, is switching to the Ubuntu distribution. In a message distributed to Linux mailing lists and news organizations, Raymond cited technical issues with Red Hat, such as the way repositories are maintained, the submission process and 'stagnant' development of Red Hat's packaging technology, as well as governance problems, the failure to gain desktop market share and the failure to include proprietary media formats. 'Over the last five years, I've watched Red Hat/Fedora throw away what was at one time a near-unassailable lead in technical prowess, market share and community prestige,' Raymond wrote. 'The blunders have been legion on both technical and political levels.'"

مرجع خبر
(http://open.itworld.com/4917/070222fedora/page_1.html)

ubuntu به دلیل پشتیبانی کامل از تمامی سخت افزارها و همچنین پشتیبانی تمام مدت در package ها و همینطور سادگی کارکرد نسبت به دیگر توزیع ها کم کم جای خود را بین کاربران لینوکس محکم خواهد کرد.
ضمنا جهت اطلاع دوستان ubuntu جایزه ی بهترین توزیع را در جایزه ی سورس باز و لینوکس لندن کسب کرد. لینک (http://www.ubuntu.com/news/uklosa)
همچنین که در حال حاضر محبوب ترین توزیع نیز همین توزیع هستش.
---------------
ضمن اینکه ubuntu بر پایه ی سیستم کاملا پایدار و محبوب Debian هستش که خود این مطلب باعث روی آوردن حتی کاربران حرفه ای به این توزیع هم شده.

koobe
02-25-2007, 07:58 PM
ubuntu به دلیل پشتیبانی کامل از تمامی سخت افزارها و همچنین پشتیبانی تمام مدت در package ها و همینطور سادگی کارکرد نسبت به دیگر توزیع ها کم کم جای خود را بین کاربران لینوکس محکم خواهد کرد.
ضمنا جهت اطلاع دوستان ubuntu جایزه ی بهترین توزیع را در جایزه ی سورس باز و لینوکس لندن کسب کرد. لینک (http://www.ubuntu.com/news/uklosa)
همچنین که در حال حاضر محبوب ترین توزیع نیز همین توزیع هستش.
---------------
ضمن اینکه ubuntu بر پایه ی سیستم کاملا پایدار و محبوب Debian هستش که خود این مطلب باعث روی آوردن حتی کاربران حرفه ای به این توزیع هم شده.

Debian و Ubuntu دارند آهسته آهسته راه خود را از هم جدا ميکنند. اما از تجربه اي شخصی خودم اگر بخواهم بگويم دبين استحکام و سرعت بيشتری را به من عرضه کرد گرچه در ابتدا کار بيشتری لازم دارد تا مناسب نياز های شخصی هر کس بگردد ليکن به نتيجه اي آن ميارزد.

Pedram394
06-17-2007, 06:16 PM
سلام
دوست عزيز من خودم آخرين ورژن Ubuntu 7.04 را دركنار سيستم XP نصب كرده ام و از آن لذت مي برم
براي راهنمايي بيشتر بهتر است سري به سايت فارسي خود Ubuntu به آدرس http://www.ubuntu.ir مراجعه كني و از آن استفاده كني

خدانگهدار

taia
10-17-2007, 05:00 PM
و ubuntu 7.10 هم از راه رسید دوستان از دست ندینش

www.ubuntu.com

Mojgan110
10-19-2007, 08:45 AM
گرفتمش

ولی موقع نصب ، روی لپ تاپ یا ویستا ، خطا میگیره
قبلش یه داریو ریکاوری داشتم و یه درایو سی .
پنج گیگ از سی رو با خوده ویندوز جدا کردم برای این

ولی نشد

اصلا میشه ؟

hamid07
02-03-2008, 10:25 AM
من خودرم اوبونتو رو رویه کامپیوترم نصب کردم، خیلی متفاوت با ویندوز، بعدش واسه دانلود کردن برنامه باید از برنامه دیگه استفاده کنی که الان یادم نمیاد، بعدش من یه مشکلی دارم با نصب ویویو کاردم، تویه این برنامه اتوماتیک نیستش، یه عالمه کار داره تویه یه برنامه که شبیحه dos هستش، منو که اصلا سر درد کرده، یه عالمه وبسایت باید برم واسه نصب یه درایور ولی هنوز که هنوزه اینستال نشوده! ویدیو کاردم evga geforece 8600 gt هستش، کسی این مشکلو داشته؟

amir890
08-11-2010, 11:49 PM
من 10.4 رو کنار ویستا نصب کردم همه چیش عالیه فقط یکم با نصب برنامه بصورت دستی مشکل دارم
ضمنا روزانه آپدیت میشه پس بهتره اینترنت خوبی هم داشته باشی

Toranj
08-14-2010, 06:19 PM
10.4 ubuntu براي نصب چه مقدار فضا بر روي هارد لازم داره.. و حداقل سيستمي كه براي نصب ميخواد چيه؟

babak2007
11-25-2010, 07:08 PM
سلام
بر ردوی لپ تاپ من لینوکس ubuntu نصب است
می خواستم بر روی آن ویندوز نصب کنم.
یک نگاهی به پارتیشن بندی آن انداختم دیدم که آن به چهار قسمت تقسیم شده
41mb dellutility - 1
os 5.4 gb - 2
ubuntu - 3
extendended 3.1 gb - 4
و تقریبا تمام هارد برای قسمت لینوکس است
حالا می خواستم بدانم اگر در قسمت ۵ گیگی ویندوز ۷ را نصب کنم مشکلی برای لینوکس پیش نمی آید؟ و می توان هر دو را داشت ؟
ممنون